UPDATE / COD PORTOCALIU de ploi torențiale și vijelii în majoritatea țării! Care sunt zonele vizate de furtuni puternice

+2 click pentru
galerie

COD GALBEN de ploi torențiale și vijelie © pixabay

Urmează o perioadă în care ploile torențiale își vor face simțită prezența și, din păcate vara nu își intră în totalitate în drepturi. Iată care sunt zonele afectate de vreme urâtă, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

În intervalul 16 iunie, ora 18 - 19 iunie, ora 10, în cea mai mare parte a țării, începând cu regiunile vestice, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi, pe arii restrânse, căderi de grindină.
      În intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantităţi de apă care vor depăşi local 15...20 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

COD GALBEN de  ploi însemnate cantitativ
 În toate zonele de deal și de munte, în centrul și sudul Moldovei, Dobrogea și nord-estul Munteniei, cantitățile de apă vor depăși 30 l/mp și pe arii restrânse 50...70 l/mp. Perioada vizată: 17 iunie, ora 10 - 19 iunie, ora 03.

COD PORTOCALIU, până în ora 17
Se vor semnala : frecvente descărcări electrice, grindină de medii dimensiuni, averse ce vor cumula 30...35 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului.
În: Județul Giurgiu: Izvoarele, Răsuceni, Toporu.

COD GALBEN, până în ora 17:30
Se vor semnala : frecvente descărcări electrice electrice, grindină de mici dimensiuni, averse ce vor cumula 25...30 l/mp, izolat 35 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului.
În zonele:  Județul Ilfov (Buftea, Afumați, Balotești, Brănești, Ciolpani, Ciorogârla, Corbeanca, Dascălu, Dragomirești-Vale, Găneasa, Grădiștea, Gruiu, Moara Vlăsiei, Mogoșoaia, Nuci, Periș, Petrăchioaia, Snagov, Tunari)
Județul Ialomița (Fierbinți-Târg, Adâncata, Drăgoești, Dridu, Jilavele, Maia, Moldoveni, Movilița, Rădulești, Sinești)
Județul Călărași: (Belciugatele)
Județul Giurgiu: (Bolintin-Vale, Bolintin-Deal, Cosoba, Crevedia Mare, Florești-Stoenești, Găiseni, Joița, Roata de Jos, Săbăreni, Ulmi, Vânătorii Mici).

COD GALBEN, până în ora 18:00​
Se vor semnala : intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 55-65 km/h.
În zonele:  Județul Timiş.

COD GALBEN, până în ora 18:00​

Se vor semnala : intensificări ale vântului ce vor depăşi la rafală 55-60 km/h
În zonele: județele Mehedinți și Dolj.

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

S.O.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro